Onze stroom

Onze stroom is afkomstig uit lokale energiebronnen van windmolens en zonnepanelen (duurzame energiebronnen), dit noemen wij groene stroom. Er wordt dus elektriciteit opgewerkt uit wind- en zonne-energie. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit via zonnecellen en windmolens gebruiken de kracht van de wind om een elektrische generator aan te drijven en zo elektriciteit op te wekken.

Het idee achter groene stroom is dat daarmee de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) en andere schadelijke emissies wordt verminderd. Hierdoor zal de toename van het broeikaseffect wat vertragen en ontstaat er minder kernafval. Wij zorgen ervoor dat de stroom die u afneemt ook daadwerkelijk duurzaam en lokaal wordt opgewekt. Zo kunt u gegarandeerd profiteren van lokale en duurzame energie en u draagt bij aan de vergroening van de energieproductie.

Van Zeeland, voor Zeeland. Gaat u ook voor voordelige energie van Zeeuwse bodem?

Windmolens Zierikzee

Om te kunnen zorgen voor duurzaam opgewekte stroom maakt EnergiQ onder andere gebruik van windenergie van Windpark Zierikzee. Deze windturbines wekken voldoende stroom op om duizenden huishoudens te voorzien.

Zonnepanelen Zierikzee

Op het dak van Omoda in Zierikzee ligt het grootste zonne-energiesysteem van Schouwen-Duiveland. Een indrukwekkende hoeveelheid zonnepanelen (1.080) dienen niet alleen als stroomvoorziening voor Omoda zelf, maar ook voor vele andere huishoudens.

Wat zeggen onze klanten?

"We vinden het belangrijk om te kiezen voor groene, Zeeuwse energie en we wilden graag iets terugdoen voor de natuur en het milieu.”
Henriëtte Swartjes - Biggekerke
"EnerqiQ nam de administratie uit handen en regelde de opzegging bij Delta. Ja, ik kan iedereen aanraden te kijken naar een overstap, zeker met zulke prijsverschillen.”
Hans Bongers - Burgh-Haamstede