Hoe werkt het

Stroom en gas lijken hele ingewikkelde producten en veel mensen zijn bang om over te stappen van energieleverancier. Eigenlijk is het heel eenvoudig:

  • Energiebronnen produceren en leveren stroom en gas
  • De netbeheerder (aangestuurd en gecontroleerd door de overheid) zorgt ervoor dat de stroom en gas bij u thuis komt.
  • De klant verrekent de kosten direct met de energieleverancier, de energieleverancier is echter niet de partij die zorgt voor de levering van energie.
  • De energieleverancier is een bemiddelaar tussen de klant en de energiebronnen. Technische of andere problemen bij de energieleverancier zullen er nooit toe leiden dat u wordt afgesloten van stroom, een zeker gevoel dus!

Loop ik risico?

Vaak krijgen wij de vraag; Maar straks heb ik geen stroom of gas meer? Dit is gelukkig niet mogelijk omdat de stroom direct vanaf de netbeheerder aan u wordt geleverd. Alleen indien meerdere van onze facturen niet betaald worden hebben wij de mogelijkheid om bij de netbeheerder aan te geven dat de levering kan worden stopgezet. In bovenstaande afbeelding vindt u een overzicht waarmee we ook dit onderdeel transparant maken.

Wat zeggen onze klanten?

"We vinden het belangrijk om te kiezen voor groene, Zeeuwse energie en we wilden graag iets terugdoen voor de natuur en het milieu.”
Henriëtte Swartjes - Biggekerke
"EnerqiQ nam de administratie uit handen en regelde de opzegging bij Delta. Ja, ik kan iedereen aanraden te kijken naar een overstap, zeker met zulke prijsverschillen.”
Hans Bongers - Burgh-Haamstede